terug naar alle blogs

24 december, 2020

De laatste looptips van 2020

Kerstavond. Voor ik mijn digitale pen verruil voor mes en vork wil ik onderstaand filmpje delen. Het is een promofilmpje voor mijn nieuwe boek Missie marathon, met de nodige diepgang natuurlijk.

Ik had oneindig veel clips kunnen schieten waarop ik op mijn mooiste pas in de hipste hardlooppakjes door de natuur loop, om uit te stralen dat ik een goeie hardloper ben. Dat heb ik ook gedaan. Maar als kijker moet je ook iets opsteken van zo’n video.

Je zal de vier experts die mij begeleidden tijdens de voorbereiding op Frankfurt voorbij zien komen en zinnige dingen horen zeggen. Pik nog een paar tips mee voor je je tanden in de gourmet zet. De moeite waard!

Kleine disclaimer: ik heb de gesprekken eigenhandig gefilmd (de ene keer beter dan de andere) en de fragmenten vol enthousiast amateurisme aan elkaar geplakt. Ongemakkelijkheid voor de camera, slechte verlichting, het geluid van voorbijrijdende vrachtwagens: alles zit erin! Enjoy.

https://www.youtube.com/watch?v=L8wl1fc8ttM

Volgende week ben ik te druk met oliebollen eten om een nieuwsbrief te schrijven. Er floept dan geen Rationele Renner in je mail. In het nieuwe jaar kun je uiteraard weer rekenen op bevindingen uit de hardloopwetenschap en inspirerende verhalen. Hopelijk wordt 2021 ook het jaar waarin we weer wedstrijden lopen, in groepjes trainen en elkaar zo vaak omhelzen als we willen!

Rond je Strava-kilometers van 2020 nog even af op een mooi rond getal, maar pas op dat je jezelf niet op de valreep nog overbelast, zoals ProRun waarschuwde.

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Auteur, spreker, wetenschapsjournalist & hardloper

Mariska van Sprundel

Ik vertel verhalen over hardlopen en wetenschap. Dat doe ik met mijn boeken over hardlopen, schrijven van artikelen, en door inspirerende lezingen en interactieve workshop te geven over hardlopen. Met een achtergrond in biomedische wetenschappen en wetenschapscommunicatie debunk ik de mythes, en vertel ik het hele verhaal.

Boeken over hardlopen

Meer blogs over hardlopen

  • 9 juli, 2024

  • 24 juni, 2024

  • 10 mei, 2024

  • 14 maart, 2024

  • 2 februari, 2024

  • 1 december, 2023

  • 26 oktober, 2023

  • 2 augustus, 2023