Missie Marathon |

Mariska van Sprundel

Hoe bereid je je voor op de marathon zonder geblesseerd te raken?

Mariska van Sprundel trainde drie keer voor een marathon en raakte drie keer geblesseerd. Daarna besloot ze het roer rigoureus om te gooien. Onder begeleiding van experts ging ze op zoek naar het recept voor een goede voorbereiding.

Koop via Libris

“Het fascinerende van dit boek is dat je leest over werkelijk alles rond het hardlopen dat ooit wetenschappelijk onderzocht is, maar nog fascinerender vind ik dat blijkt dat je gewoon zelf moet gaan lopen om uit te vinden wat voor jou waar is.”

– Dolf Jansen

Voor beginners en gevorderden

Mariska van Sprundel trainde drie keer voor een marathon en raakte drie keer geblesseerd. Nu gaat het roer om. Onder begeleiding van experts probeert ze het nog één keer.

Wat als een looptrainer een persoonlijk schema maakt, een fysiotherapeut de pijntjes onder controle houdt, een sportdiëtist haar voeding bijstuurt en ze met een sportpsycholoog werkt aan haar mentaliteit?

Uiteindelijk volbrengt ze haar missie en loopt eind 2019 voor het eerst een marathon uit. In Missie Marathon deelt ze haar ervaringen tijdens de maanden die aan de marathon voorafgingen, aangevuld met informatie over trainingsschema’s, belasting van de spieren, voeding, motivatie, looptechniek en nog veel meer.

Of je nu een beginnende hardloper bent of zelf ook plannen aan het maken bent voor een (halve) marathon, de informatie en tips van Mariska en haar begeleidingsteam helpen je de kans op blessures te verkleinen en zorgen ervoor dat jij met plezier je favoriete trainingsrondjes loopt.

“Een (sportieve) thriller met een knie in de hoofdrol en factchecking in een niet helemaal onverwachte bijrol.”

– Wouter Spitters

“Prachtig en zo herkenbaar dit! Helaas ben ik bijna aan het einde gekomen, maar wat staat er een schat aan informatie in.”

– Bas Adams

“Echt leuk geschreven. Het leest als een spannend verhaal waar je het einde van wil weten. Met veel blessureherkenning.”

– Dennis van de Wijgert

Spreker

Inspirerende verhalen over hardlopen

Wil je een goed verhaal over de wetenschap achter veelgehoorde loopwijsheden? Vraag me als spreker voor je bijeenkomst.

Voor publiek met liefde voor lopen.

De Atletiekunie, lokale atletiekverenigingen en fysiotherapiepraktijken gingen je voor.

Lezing

Hardloopwijsheden

Een lezing van 1 uur over feiten en fictie van hardlopen. Gebaseerd op mijn boek. Interactief en geschikt voor een breed publiek.

Workshop

Hoe begeleid je een beginnende hardloper

Een workshop van 1,5 uur voor gezondheidsprofessionals die meer willen leren over training, voeding en motivatie bij beginnende hardlopers.

Auteur, spreker, wetenschapsjournalist & hardloper

Over Mariska van Sprundel

Ik ben gefascineerd door alles wat mensen beweegt, in letterlijke en figuurlijke zin. Mijn doel is om dieper te doorgronden hoe de wereld en haar bewoners in elkaar zitten. Daarom schrijf ik verhalen, over wetenschap en hardlopen.

Van grote maatschappelijke problemen als klimaatverandering tot alledaagse kwesties. Ik verdiep me in de wereld en de mens. Met een bachelor in biologie, een onderzoeksmaster in biomedische wetenschappen, weet ik waar ik het over heb. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in wetenschapscommunicatie.

Mijn artikelen staan o.a. op NEMO Kennislink, in Trouw, het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, KIJK, Runner’s World en Women’s Health.

“Mariska is erg prettig en professioneel om mee te werken. Dankzij haar biomedische journalistieke achtergrond weet ze waar ze het over heeft, weet ze dat goed te verwoorden. En dan is ze ook nog eens erg aardig!”

– Inge van der Bijl, redacteur bij Amsterdam University Press

Blog over hardlopen

  • 10 mei, 2024

  • 14 maart, 2024

  • 2 februari, 2024

  • 1 december, 2023

  • 26 oktober, 2023

  • 2 augustus, 2023

  • 18 juli, 2023

  • 15 juni, 2023

Naar de blogs

Wil jij ook een goed verhaal?

Dan kom ik bij jullie spreken over hardlopen, of schrijf ik een goed verhaal. Stuur me een appje of e-mail.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief