Pasfoto Mariska van Sprundel (1)Dit is de website van Mariska van Sprundel (1986), freelance wetenschapsjournalist. Ik studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht en deed vervolgens een onderzoeksmaster in Biomedische Wetenschappen aan dezelfde universiteit. Deze master breidde ik uit met een specialisatie in Wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds de afronding van mijn studie in 2011 ben ik werkzaam als wetenschapsjournalist en schrijf ik o.a. voor NEMO Kennislink, Trouw, Nursing, Eos-magazine, Runner’s World, Medicines, PO Management en het Digitaal Universiteitsblad DUB.

Voor Kennislink werk ik op freelance-basis als redacteur Hersenen & Gedrag (voorheen als redacteur Functionele Moleculaire Systemen). Ik volg de ontwikkelingen in de neurologie, neurobiologie en psychologie en schrijf erover in de vorm van interviews, achtergrondartikelen, reportages en nieuwsberichten.

Mijn algemene interesse ligt bij de medische biologie. Mijn specifieke interesse bij de wetenschap achter sport, van genetica tot inspanningsfysiologie.

Neem ook eens een kijkje op mijn blog: rationelerenner.nl. Mijn vrije tijd staat in het teken van sport, met name hardlopen. Op mijn blog deel ik inzichten over de wetenschap achter hardlopen in combinatie met mijn eigen loopervaringen en belevenissen.

Download voor meer informatie hier mijn volledige CV.

Ik ben lid van de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN) en werk volgens de Algemene Voorwaarden van de sectie Freelance van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

 

“Mariska heeft bij De Praktijk informatieve teksten over DNA geschreven in een onderwijsproject, en dat beviel heel goed. Ze is inhoudelijk sterk, initiatiefrijk, een uitstekende schrijver en, misschien nog wel belangrijker, zeer redigeerbaar: dankzij haar taalbeheersing kan ze heel goed uit de voeten met bijsturende opmerkingen over toon, formulering etc. Een waardevolle eigenschap die je niet vaak tegenkomt, en die absoluut meegeholpen heeft aan een zeer soepel werkproces en een uitstekend eindproduct. Tot slot is Mariska ook nog eens een prettig persoon. Ik hoop vaker met haar te kunnen werken!”

Alex Verkade – mede-oprichter en eigenaar De Praktijk, 7 mei 2012

Copyright foto: Tessa Posthuma De Boer