terug naar alle blogs

8 juli, 2021

Trailrunnen, koelvesten en klimaatkamers

Op het moment dat je dit leest bevind ik me in Val Formazza in de Italiaanse Alpen. Met een rugzak op. Al trailend door de bergen op weg naar de volgende hut. Hopelijk zit er nog energie in de benen, want inmiddels is dit de vijfde dag op rij dat we heel wat hoogtemeters maken.

Volgens de weersverwachting wordt het een goede loopweek, daar in Italië, met temperaturen rond de twintig graden. Dat is beter dan wat de Olympisch atleten in Tokyo te wachten staat. Zij moeten volgende maand waarschijnlijk presteren bij 32 graden met een luchtvochtigheid van 75 procent. De extreemste Spelen ooit, wordt wel gezegd.

Hoe bereid je je daar op voor? Voor Trouw schreef ik er een artikel over, waarvoor ik onder andere sprak met beachvolleyballer Alexander Brouwer van TeamNL en de onderzoekers achter het project ‘Thermo Tokyo’. Ik kan je vast verklappen dat er klimaatkamers, slush puppy en koelvesten aan te pas komen. Hier kun je het lezen.

Jij nog (loop)plannen voor deze zomer? Laat het weten. Ik zit op Twitter en Instagram. Reageren op deze post kan ook. En bedankt voor de berichtjes en suggesties tot nu toe, heel erg leuk! Keep them coming.

Credit foto: Kamiel Maase NOC*NSF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Auteur, spreker, wetenschapsjournalist & hardloper

Mariska van Sprundel

Ik vertel verhalen over hardlopen en wetenschap. Dat doe ik met mijn boeken over hardlopen, schrijven van artikelen, en door inspirerende lezingen en interactieve workshop te geven over hardlopen. Met een achtergrond in biomedische wetenschappen en wetenschapscommunicatie debunk ik de mythes, en vertel ik het hele verhaal.

Boeken over hardlopen

Meer blogs over hardlopen

  • 10 mei, 2024

  • 14 maart, 2024

  • 2 februari, 2024

  • 1 december, 2023

  • 26 oktober, 2023

  • 2 augustus, 2023

  • 18 juli, 2023

  • 15 juni, 2023