terug naar alle blogs

4 juli, 2016

Wat doet topsport met de psyche?

Hoera! Overmorgen is de aftrap van het EK atletiek in Amsterdam. En ook de Olympische Spelen en de Tour de France staan weer voor de deur. Hoe gaan de atleten om met de bijbehorende wedstrijdspanning, druk van coaches, teamgenoten en fans? Wat doet topsport eigenlijk met de psyche?

Ik sprak erover met sportpsycholoog en onderzoeker Vana Hutter van de Vrije Universiteit Amsterdam. Lees het hier!

Afbeelding: Flickr/JD Lasica via CC BY-NC 2.0

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Auteur, spreker, wetenschapsjournalist & hardloper

Mariska van Sprundel

Ik vertel verhalen over hardlopen en wetenschap. Dat doe ik met mijn boeken over hardlopen, schrijven van artikelen, en door inspirerende lezingen en interactieve workshop te geven over hardlopen. Met een achtergrond in biomedische wetenschappen en wetenschapscommunicatie debunk ik de mythes, en vertel ik het hele verhaal.

Boeken over hardlopen

Meer blogs over hardlopen

  • 14 maart, 2024

  • 2 februari, 2024

  • 1 december, 2023

  • 26 oktober, 2023

  • 2 augustus, 2023

  • 18 juli, 2023

  • 15 juni, 2023

  • 30 mei, 2023