terug naar alle blogs

19 april, 2018

Wat moet je rekenen voor een Europese marathontrip?

Waar ren jij het liefst een marathon? Gewoon in Nederland of toch liever in het buitenland? Onder hardlopers is het populair om een marathon op bestemming te kiezen en de race te combineren met een bezoek aan de stad. Zo deed ik het twee jaar geleden ook in Berlijn. Althans, ik deed mee met de stedentrip. Door een blessure ging de marathon helaas aan mijn neus voorbij. Wat moet je ongeveer rekenen voor zo’n hardloopweekend?

HomeToGo – een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen – heeft een lijst samengesteld met Europese marathons die nog op het programma staan voor 2018. In het overzicht staat een schatting van de kosten per kilometer van de marathon, van die van Antwerpen en Keulen tot die van Valencia en Athene.

Dit jaar ga ik opnieuw met een groep hardloopmaatjes naar Berlijn voor de marathon. Qua kosten is Berlijn volgens de berekening met €7,19 euro per kilometer geen slechte keuze geweest. De totale kosten zijn €302,00, waarin de stad aardig gemiddeld is. Het inschrijfgeld voor Berlijn is overigens de op één na hoogste. Alleen de marathon van Zürich heeft hogere inschrijfkosten.

Mijn hardloopreisje naar Berlijn is in januari al geboekt. Ik hoop zo erg dat ik deze keer wel kan lopen, maar ik twijfel of het gaat lukken. Ik ben op dit moment weer licht geblesseerd…

Ben jij niet geblesseerd en zoek je nog een exotische marathon, dan heb je wellicht iets aan onderstaand overzicht.

Hoe de accommodatie-, inschrijf- en reiskosten zijn berekend, is hier terug te vinden.

Met dank aan August Vonk van HomeToGo Nederland voor het delen van de tabel.

Credit afbeelding: Flickr.com, easy-berlin via CC BY-ND 2.0

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Auteur, spreker, wetenschapsjournalist & hardloper

Mariska van Sprundel

Ik vertel verhalen over hardlopen en wetenschap. Dat doe ik met mijn boeken over hardlopen, schrijven van artikelen, en door inspirerende lezingen en interactieve workshop te geven over hardlopen. Met een achtergrond in biomedische wetenschappen en wetenschapscommunicatie debunk ik de mythes, en vertel ik het hele verhaal.

Boeken over hardlopen

Meer blogs over hardlopen

  • 10 mei, 2024

  • 14 maart, 2024

  • 2 februari, 2024

  • 1 december, 2023

  • 26 oktober, 2023

  • 2 augustus, 2023

  • 18 juli, 2023

  • 15 juni, 2023